Het verwarmen met met een fan coil

Lage temperaturverwerwarming verwamt een zeer goed geïsoleerde woning gelijkmatiger, constanter en mileuvriendelijker dan met traditionele radiatoren. Je bespaart meer energie en geniet in huis van meer comfort. Er zijn een aantal factoren waar u bij de keuze van uw ventilatieconvector (fan coil unit) rekening mee moet houden: de koel en verwarmingscapaciteit, de luchtopbrengst en de geluidsproductie. Ventilatieconvectoren kunnen worden toegepast voor koeling en/of verwarming in een divesiteit aan woningen en gebouwen. Ze zijn leverbaar in horizontale en verticale modellen.

 

Waarom lage temperatuurverwarming?

Bij een lage temperatuur verwarming is de aanvoertemperatuur van het water dat naar de radiatoren, vloer en/of wandverwarming gaat maximaal 55ºC. Vanwege de lage temperatuur kan een lage temperatuur verwarming bij een lager gasvebruik toch uw huis aangenaam warm houden. Dat scheelt op de gasrekening en op de uitstoot van CO2. Daarom zijn de ventilatie convectoren een stuk milieuvriendelijker dan de traditionele centrale verwarming en zorgen ze voor een gezondere lucht in de woning.

 

Werking fan coil

Bij traditionele radiatoren stroomt het warme water door buizen op platen die op hun beurt stralings- en convectiewarmte afgegeven. Bij gewone radiatoren moet dus een grotere waterinhoud worden opgewarmd, hetgeen veel energie kost. De varitas™ convectoren werken met warme luchtcirculatie. Het warme water stroomt door de batterij, een smalle buis onderaan het toestel die is omgeven door een warmtewisselaar van aluminium lamellen. Convectiewarmte is een indirecte vorm van verwarming. Het verwarmingselement zuigt koude lucht aan en warmt die op. De warme lucht stijgt tot aan het plafond, koelt af en zakt dan weer naar beneden zodat het proces zich weer kan herhalen. Het grote voordeel van convectiewarmte is dat de omgeving gelijkmatiger wordt opgewarmd dan bij stralingswarmte.

 

 

Voordelen van de Varitas™ fan coil

  De ruimte wordt sneller en gelijkmatiger opgewarmd dan bij stralingswarmte

  De temperatuurverschillen in de ruimte zijn minder groot dan bij stralingswarmte

  De Varitas ventilatieconvectoren werken in combinatie met alle moderne verwarmingssystemen

  Ze hebben geen restwarmte en zijn dus energiezuiniger dan traditionele radiatoren

  Lage aanraaktemperatuur en Low H2O toestel, lage waterinhoud

  Fraai design, kleiner en smaller en esthesisch goed te verwerken in het interieur

  Multifunctioneel gebruik. Verwarmen en verkoelen (alleen in combinatie met een warmtepomp)

 

Bespaar energie!

Het energie verbruik gaat het meest omlaag als een warmtepomp het LTV systeem aandrijft in plaats van de gasgestookte CV ketel. De lage temperatuur waarop de ventilatie convectoren werken, maakt dat dit verwarmingssysteem erg geschikt is om te combineren met een warmtepomp. Met deze combinatie heeft u tevens de mogelijkheid om de woning in de zomermaanden te koelen. Een warmtepomp voor het verwarmen/koelen van de woning gebruikt elektriciteit om de warmte op te halen uit de bodem, het grondwater of de buitenlucht. Vanwege dat elektriciteitsverbuikt stijgt de elektriciteitsrekening en daalt de gas rekening. De totale energierekening voor verwarming en warmwater pakt bij een gemiddelde nieuwbouwoning met lage temperatuur verwarming gemiddeld zo'n 17% lager uit dan bij een soortgelijke woning met een HR combiketel op gas. Voor bestaande woningen is de besparing afhankelijk van de situatie. Een belangrijke voorwaarde voor de besparing en een hoog comfort met lage temperatuur is dat het huis goed geïsoleerd is.

 

 

Voorbeeld bij verwarmen

 

Voorbeeld bij verkoelen

Belangrijk bij het kiezen van een fan coil unit

Alleen de benodigde verse (primaire) lucht wordt met het centrale luchtbehandelingssysteem toegevoerd. De rest van het benodigde koel- of verwarmingsvermogen wordt door middel van water naar de ruimte gevoerd. Dit betekent dat, in vergelijking met conventionele all-air systemen veel minder lucht naar de ruimte behoeft te worden gebracht en dit heeft tot gevolg dat kleinere kanalen en kleinere schachten kunnen worden toegepast. Hierdoor wordt veel ruimte bespaard en kunnen lagere verdiepingshoogten worden gebruikt. Deze voordelen zijn vooral van belang bij renovatieprojecten en hoogbouw.

Doordat veel lucht over de koel en verwarmingsbatterijen kan worden verplaatst kunnen grote vermogens aan een ruimte worden toegevoerd, bij relatief geringe installatieafmetingen. Het comfort dat in de ruimte wordt gerealiseerd wordt met name bepaald door het aantal en de uitvoering van luchttoevoerroosters.

De opbouwhoogte van de Varitas Next Generation Ultra-thin fancoils-unit bedraagt slechts 130mm. Hierdoor is, in vergelijking met vergelijkebare ventilatieconvectoren en conventionele all-air systemen, een minder hoog plafondplenum benodigd. Dit aspect is met name gunstig in hoogbouwprojecten vanwege de beperkte bruto verdiepingshoogte.

Wanneer fancoil-units worden toegepast kunnen deze allen afzonderlijk worden geregeld (Modbus protocol) waarmee maximale flexibiliteit wordt bewerkstelligd. Dit is met name in hotels een reden om te kiezen voor fancoil-units.

 


 

 

Wandmodel Serie A

De Varitas™ Serie A heeft een casing van lichtgewicht ARC carbon composite in gegalvaniseerd wit staal. Hij heeft een snel bevestiggingssysteem voor montage aan de muur en is eenvoudig in de bediening en het onderhoud. De fancoil heeft een hoge luchstroom, met een uitstekende luchtverdeling. De koolstoftfilter is afneembaar en afwasbaar. Er zijn 3 stille ventilatiestanden en de afstandbediening is draadloos.

 

Serie A / zie onze webshop voor de verschillende mogelijkheden

 

- Warmtewisselaar met hydrophilic coating
- Zeer stille traploze crossflow fan ventilator
- Borstelloze DC fan motor (longlife)
- Messing aansluitingen aanvoer/retour 3/4”
- RS485 modbus/RTU Smart control
- Koolstof filter (eenvoudig te reinigen)
- Eenvoudig te bedienen bedieningspaneel
- Inclusief moderne afstandsbediening
- Linker en of een rechter wateraansluiting
- Compatible met alle moderne verwarmingssystemen


 

 

 

Wandmodel Serie C

De Varitas™ Serie C is een design model. Hij heeft een casing van lichtgewicht ARC carbon composite in gegalvaniseerd zwart of wit staal. Hij heeft een snel bevestiggingssysteem voor montage aan de muur en is eenvoudig in de bediening en het onderhoud. De fancoil heeft een hoge luchstroom, met een uitstekende luchtverdeling. De koolstoftfilter is afneembaar en afwasbaar. Er zijn 3 stille ventilatiestanden en de afstandbediening is draadloos.

 

Serie C / zwart

Serie C / wit

 

​​​​​​​- Warmtewisselaar met hydrophilic coating
- Zeer stille traploze crossflow fan ventilator
- Borstelloze DC fan motor (longlife)
- Messing aansluitingen aanvoer / retour 3/4”
- RS485 modbus/RTU Smart control    
- Koolstof filter (eenvoudig te reinigen)
- Touchscreen bedieningspaneel   
- Inclusief moderne afstandsbediening
- Linker en of een rechter wateraansluiting
- Compatible met alle moderne verwarmingssystemen

 

 

 

Plafondmodel Serie AP

De Varitas™ Serie AP heeft een casing van lichtgewicht ARC carbon composite in gegalvaniseerd wit staal. Hij heeft een snel bevestiggingssysteem voor montage aan het plafond en is eenvoudig in de bediening en het onderhoud. De fancoil heeft een hoge luchstroom, met een uitstekende luchtverdeling. De koolstoftfilter is afneembaar en afwasbaar. Er zijn 3 stille ventilatiestanden en de afstandbediening is draadloos.

 

Serie AP / zie onze webshop voor de verschillende mogelijkheden

 

- Casing, lichtgewicht ARC carbon composite
- Omkasting gegalvaniseerd staal wit
- Snel bevestigingssysteem voor montage aan plafond
- Warmtewisselaar met hydrophilic coating
- Zeer stille traploze crossflow fan ventilator
- Borstelloze DC fan motor (longlife)
- Messing aansluitingen aanvoer / retour 3/4”
- RS485 modbus/RTU Smart control    
- Koolstof filter (eenvoudig te reinigen)
- Eenvoudig te bedienen bedieningspaneel   
- Inclusief moderne afsandsbediening
- Compatible met alle moderne verwarmingssystemen

 

 

RS485 Modbus/RTU Smartcontrol

De Next Generation ventilatieconvectoren zijn uitgerust met het Modbus/RTU protocol communicatie met volledige baudrate en parity selectie.

 

Winkelmandje
0 item(s) - € 0,00