Alles over de nieuwe serie HERO Inverter warmtepomp

 

 

 

De HERO inverter warmtepompen zijn zeer energiezuinige toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen. De HERO warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving, ze zijn duurzaam en een energiebesparend alternatief voor de cv-ketel. 

Een warmtepomp is in Nederland, t.o.v. aardgas rendabel bij lage temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming, LTV (lage temperatuur verwarming) convectoren en LTV-radiatoren.

De Ventus™ HERO warmtepomp garandeert u bij buitentemperaturen tussen de 35ºC en -25ºC altijd een comfortabel binnenklimaat. Bovendien kunnen ze zich traploos tussen minimaal en maximaal vermogen aanpassen aan de vraag van dat moment. Dit voorkomt een overschot aan warmte in de installatie. Daarnaast heeft de HERO een elektrisch back-up verwarmingselement van 3.0 kW, die bij extreme buiten temperaturen, lager dan -15ºC in werking treedt. Zo bent u altijd verzekerd van genoeg vermogen.

De hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65% tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt 'gratis' gewonnen uit de omgeving. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een traditioneel verwarmingssysteem. 

 

De werking van de warmtepomp

De HERO warmtepompen nemen bij lage temperatuur warmte op (bron zijde) en geven die met een verhoogde temperatuur weer af (afgifte zijde). Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, zodat er een of andere vorm van arbeid aan te pas moet komen (compressor / op elektriciteit). 

De meest voorkomende soorten warmtepompen werken door een vloeistof bij lage temperatuur te laten verdampen en de damp bij hoge temperatuur te laten condenseren. In het eerste geval moet het kookpunt dus worden verlaagd en/of in tweede geval worden verhoogd. 

Het kookpunt kan worden verhoogd door de druk te verhogen met een compressor (soort pomp), aan de andere kant kan het kookpunt weer worden verlaagd door de druk te laten zakken middels het vergroten van de ruimte voor het koudemiddel (via expansieventiel).

 

 

Er is energie nodig om de lage omgevingslucht (energie) naar een hoger niveau te brengen. Omdat de benodigde energie lager is dan de geleverde energie dragen warmtepompen bij aan een grote vermindering van de CO2-uitstoot. Het rendement van een start & stop warmtepomp wordt meestal uitgedrukt in COP (=geleverde energie/gebruikte energie ) of voor de inverter warmtepomp SCOP (= gemiddeld geleverde energie (gemeten over 4 seizoenen / gemiddelde gebruikte energie)  en bereikt waarden, afhankelijk van de toepassing, van 2,5 tot 5.

Waarom een inverter warmtepomp:

De Ventus Hero series zijn modulerende inverter buitenlucht/water warmtepompen en momenteel het beste wat de markt te bieden heeft. De Hero series kunnen zich veelal traploos tussen een minimaal en maximaal vermogen aanpassen aan de vraag van het moment. Dit voorkomt een ‘overschot’ (te veel warmte levering) aan warmte in de installatie. 

 

In de afbeelding ziet u duidelijk is dat verwarming van de temperatuur met de VentusInverter warmtepomp veel gelijkmatiger verloopt dan met een start / stop systeem. Dit geeft meer comfort en pakt over een jaar gezien ook nog zuiniger uit.

Een ander woord voor inverter warmtepomp is ‘modulerende warmtepomp’, een warmtepomp die moduleert tussen minimaal en maximaal vermogen. (Moduleren betekend aanpassen). Bij een vergelijking in Energy labels en SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) het seizoensrendement van een warmtepomp zult u zien dat modulerende warmtepompen het best presteren.

                                                                     verwarmingsvermogen / jaar

Warmtepomp rendement = SCOP = 

                                                              elektriciteitsverbruik  / jaar

 

Bij de Ventus buitenlucht/water warmtepompen is een modulerende warmtepomp al langer gemeengoed, sterker nog, het kan bijna niet anders. Onze verklaring hiervoor is vrij simpel. De buiten lucht in Nederland varieert gedurende het jaar nogal in temperatuur, zeg maar van -15ºC tot + 30ºC. Het benodigde vermogen van de woninginstallatie wordt bepaalt door de buitentemperatuur. Wanneer de buitentemperatuur in de winter -10°C bereikt, zal de warmtepomp een aanvoer temperatuur van 35ºC moet kunnen leveren. Immers in de winter moet de warmtepomp de woning kunnen verwarmen. Als je dan ook bedenkt dat het vermogen van de machine meestal toeneemt na gelang de buitentemperatuur hoger wordt, is het snel duidelijk dat er in het voor- en najaar veel te veel vermogen is. Daarom worden de Ventus warmtepompen bijna altijd modulerend uitgevoerd. 

 

Bereken het benodigde warmtepomp vermogen

Er zijn altijd eenvoudige methodes om even snel aan de hand van het aantal m2 en m3 te bepalen hoe groot de capaciteit van de warmtepomp moet zijn. Echter is het juist selecteren van de capaciteit van de warmtepompinstallatie veel belangrijker dan bij een CV-ketel. Het is daarom uiterst belangrijk om een goede warmteverliesberekening (transmissieberekening) te laten maken. De reden hiervoor is dat een CV-ketel vaak gedimensioneerd wordt op basis van de tapwaterbehoefte en omdat we dan te maken hebben met een direct gestookt toestel, is er een groot vermogen nodig om direct een behoorlijk aantal liters per minuut te verwarmen naar bijvoorbeeld 60°C. Een moderne eengezinswoning heeft bijvoorbeeld maar 9kW nodig voor de verwarming van de woning, toch hangt er vaak een 22 kW ketel om ook aan de warmtapwaterbehoefte te voldoen. Een comfort warmwaterklasse CW4 met een capaciteit van 7,5 liter van 60°C per minuut is tegenwoordig heel normaal. Een warmtepomp maakt gebruik van een opslagvat welke doorgaans 24 uur per dag op temperatuur wordt gehouden, waardoor de benodigde capaciteit van de warmtepomp beperkt blijft.

 

Een snelle manier om het vermogen van de benodigde warmtepomp te bepalen

Om voor moderne woning snel een schatting te maken van het op te stellen warmtepompvermogen kunt u de onderstaande vuistregel gebruiken. Uiteraard moet deze uitkomst voor de uitvoering worden getoetst aan een warmteverliesberekening.

Voor woningen zonder WTW (gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning) moet een correctiefactor van 1,2 worden toegepast. Wanneer de woning uitsluitend wordt verwarmd met een warmtepomp (monovalent), dient de bron te worden gedimensioneerd op minimaal 100% van het totaal benodigde vermogen. De warmtepomp mag u voor de stabiliteit van het systeem op 80% van het

benodigde vermogen selecteren. Wanneer u naast de warmtepomp ook gebruik maakt van een CV-ketel voor de piekbelastingen (bi-valent), dimensioneert u de warmtepomp op circa 40% tot 50% van het totaal benodigde vermogen.

 


 

 

 

Ventus™ HERO-H-8 inverter

De HERO-H-8 heeft een verwarmingscapaciteit van 12.0 kW (9.0 kW+ 3.0 kW) met een back up verwarming van 3.00 kW. Hij heeft een koelvermogen van 8.1 kW. De HERO-H-8 is inzetbaar bij een buitentemperatuur van tot -25°C. Hij heeft een hoog rendement ErP energie A++ label.

 

HERO-H-8Art. nr. 302 301 1001     ISDE Meldcode KA05520

 

 

 

 

HERO 8

ErP Energie Label testrapport: TUV-PPP 18025A: 2014
Verwarmingscapaciteit: 12.0 kW (9.0 kW+ 3.0 kW)
Elektrische verwarmingselement (back-up): 3.00 kW
* Verwarmingbereik: 2.5 ~ 10.8 kW
* Opgenomen vermogenbereik (verwarmen): 0.8 ~ 3.4 kW
Koelvermogen: 8.1 kW
EER: 2.42
** Koelbereik: 2.0 ~ 9.5 kW
** Opgenomen vermogenbereik (koelen): 1.0 ~ 4.0 kW
Werkstroom verwarmen ~ koelen: 18+ ~13.7A
Max opgenomen vermogen: 3.4 kW + 3.0 kW
Max. water temperatuur: 55°C
Koudemiddel: R410A / 2,4 kg
Voeding: 220V ~ 50Hz /1Ph
Hogere efficiëntie Inverter compressor: Mitsubishi electric
Hoogrendement waterpomp 0,089 kW PM rotor: Grundfos
Intelligente regeling: Carel CPP
Elektronisch expansie ventiel: Ja
Borsteloze DC Fan (vermogen): 100 watt
Borsteloze DC Fan (snelheid): 850 RPM
Inverter drive (PMSM): Ja
Afmeting (mm): 1190 x 465 x 900mm
Netto gewicht (Kg): 110
Geluidsniveau (dB): 54
Water volumestroom (M³/ h): 1,3 M³/ h
Water aansluiting DN25: 1”

* Prestatie en meet conditie In overeenstemming met EN 14825
* Verwarmen: omgevingstemperatuur Db 7°C /Wb 6°C, water temp. in / uit 30°C / 35°C
** Koelen: omgevingstemperatuur Db 35°C /Wb 24°C, water temp. in / uit 12°C / 7°C
*** Bovenstaande waarden zijn gebaseerd op een compressor frequentie van 90Hz


 

 

Ventus™ HERO-H-15 inverter

De HERO-H-15 heeft een verwarmingscapaciteit van 18.00 kW (15.0 kW+ 3.0 kW) met een back up verwarming van 3.00 kW. Hij heeft een koelvermogen van 10.0 kW. De HERO-H-15 is inzetbaar bij een buitentemperatuur van tot -25°C. Hij heeft een hoog rendement ErP energie A++ label.

 

HERO-H-15Art. nr. 302 301 1002     ISDE Meldcode KA05521

 

 

 

 

HERO 15

ErP Energie Label testrapport: TUV-PPP 18025A: 2014
Verwarmingscapaciteit: 18.00 kW (15.0 kW+ 3.0 kW)
Elektrische verwarmingselement (back-up): 3.00 kW
* Verwarmingbereik 6.0 ~ 18.0 kW
* Opgenomen vermogenbereik (verwarmen): 1.6 ~ 7.0kW
Koelvermogen: 10.0 kW
EER: 3.22
** Koelbereik: 6.0 ~ 15.0 kW
** Opgenomen vermogenbereik (koelen): 1.6 ~ 6.0 kW
Werkstroom verwarmen ~ koelen: 30.5 ~13.5 A
Max opgenomen vermogen: 6.7 kW + 3.0 kW
Max. water temperatuur: 55°C
Koudemiddel: R410A / 3,1 kg
Voeding: 220V ~ 50Hz /1Ph
Hogere efficiëntie Inverter compressor: Mitsubishi electric
Hoogrendement waterpomp 0,089 kW PM rotor: Grundfos
Intelligente regeling: Carel CPP
Elektronisch expansie ventiel: Ja
Borsteloze DC Fan (vermogen): 2x 100 watt
Borsteloze DC Fan (snelheid): 850 RPM
Inverter drive (PMSM): Ja
Afmeting (mm): 1000 x 465 x 1475mm
Netto gewicht (Kg): 172
Geluidsniveau (dB): 58
Water volumestroom (M³/ h): 2,5 M³/ h
Water aansluiting DN25: 1¼”

* Prestatie en meet conditie In overeenstemming met EN 14825
* Verwarmen: omgevingstemperatuur Db 7°C /Wb 6°C, water temp. in / uit 30°C / 35°C
** Koelen: omgevingstemperatuur Db 35°C /Wb 24°C, water temp. in / uit 12°C / 7°C
*** Bovenstaande waarden zijn gebaseerd op een compressor frequentie van 90Hz


 

 

Ventus™ HERO-H-15B inverter

De HERO-H-15B heeft een verwarmingscapaciteit van 17.3 kW. Hij heeft een koelvermogen van 14.5 kW. De HERO-H-15B is inzetbaar bij een buitentemperatuur van tot -15°C. Hij heeft een hoog rendement ErP energie A++ label.

 

HERO-H-15BArt. nr. 302 301 1003     ISDE Meldcode KA05521

 

 

 

 

HERO 15 B

ErP Energie Label testrapport: EN 14825: 2016
Verwarmingscapaciteit: 17.3 kW
* Verwarmingbereik: 5.0 ~ 17.3 kW
* Opgenomen vermogenbereik (verwarmen): 1.2 ~ 4.55 kW
Koelvermogen: 14.5 kW
EER: 2.58
** Koelbereik: 5.0 ~ 14.5 kW
** Opgenomen vermogenbereik (koelen): 1.6 ~ 5.6 kW
Werkstroom verwarmen ~ koelen: 27 ~23.3 A
Max opgenomen vermogen: 5.6 kW
Max. water temperatuur: 55°C
Koudemiddel: R410A / 3,2 kg
Voeding: 220V ~ 50Hz /1Ph
Hogere efficiëntie Inverter compressor: Mitsubishi electric
Hoogrendement waterpomp 0,089 kW PM rotor: Grundfos
Intelligente regeling: Carel CPP
Elektronisch expansie ventiel: Ja
Borsteloze DC Fan (vermogen): 2x 100 watt
Borsteloze DC Fan (snelheid): 850 RPM
Inverter drive (PMSM): Ja
Afmeting (mm): 990 x 395 x 1320mm
Netto gewicht (Kg): 163
Geluidsniveau (dB): 58
Water volumestroom (M³/ h): 2,8 M³/ h
Water aansluiting DN25: 1¼”

* Prestatie en meet conditie In overeenstemming met EN 14825
* Verwarmen: omgevingstemperatuur Db 7°C /Wb 6°C, water temp. in / uit 30°C / 35°C
** Koelen: omgevingstemperatuur Db 35°C /Wb 24°C, water temp. in / uit 12°C / 7°C
*** Bovenstaande waarden zijn gebaseerd op een compressor frequentie van 90Hz


 

 

 

Ventus™ HERO-H-25T inverter

De HERO-H-25T heeft een verwarmingscapaciteit van 25.1 kW. Hij heeft een koelvermogen van 20.0 kW. De HERO-H-25T is inzetbaar bij een buitentemperatuur van tot -15°C. Hij heeft een hoog rendement ErP energie A++ label.

 

HERO-H-25TArt. nr. 302 301 1004     ISDE Meldcode KA12113

 

 

 

 

HERO 25 T

ErP Energie Label testrapport: EN 14825: 2016
Verwarmingscapaciteit: 25.1 kW
* Verwarmingbereik: 7.0 ~ 25.1 kW
* Opgenomen vermogenbereik (verwarmen): 2.5 ~ 6.54 kW
Koelvermogen: 20.0 kW
EER: 2.30
** Koelbereik: 7.0 ~ 20.0 kW
** Opgenomen vermogenbereik (koelen): 2.5 ~ 9.0 kW
Werkstroom verwarmen ~ koelen: 14,3 ~12.9 A
Max opgenomen vermogen: 9.0 kW
Max. water temperatuur: 55°C
Koudemiddel: R410A / 4,4 kg
Voeding: 380 - 415V/ 3N ~ 50Hz
Hogere efficiëntie Inverter compressor: Mitsubishi electric
Hoogrendement waterpomp 0,089 kW PM rotor: Grundfos
Intelligente regeling: Carel CPP
Elektronisch expansie ventiel: Ja
Borsteloze DC Fan (vermogen): 2x 160 watt
Borsteloze DC Fan (snelheid): 850 RPM
Inverter drive (PMSM): Ja
Afmeting (mm): 1175 x 400 x 1588mm
Netto gewicht (Kg): 219
Geluidsniveau (dB): 62
Water volumestroom (M³/ h): 4,2 M³/ h
Water aansluiting DN25: 1¼”

* Prestatie en meet conditie In overeenstemming met EN 14825
* Verwarmen: omgevingstemperatuur Db 7°C /Wb 6°C, water temp. in / uit 30°C / 35°C
** Koelen: omgevingstemperatuur Db 35°C /Wb 24°C, water temp. in / uit 12°C / 7°C
*** Bovenstaande waarden zijn gebaseerd op een compressor frequentie van 90Hz


 

Kenmerken HERO lucht/water warmtepompen

De nieuwe HERO lucht/water warmtepompen zijn innovatief en uitgerust met technologisch zeer hoogwaardige componenten. Volop aangename warmte in de winter en een heerlijke koele woning in de zomer, zonder dat dit extra energie kost. 

De HERO warmtepomp is compact, gebruiksvriendelijk en energiezuinig. Verder is de warmtepomp is zeer eenvoudig te plaatsen in uw bestaande woning of nieuwbouwhuis.

Energiebesparing tot 30% t.o.v. een standaard warmtepomp 

0,5°C graden precisie controle

Snelle verwarming en koeltijd

Intelligent ontdooiingsmethode 

Finned hydrofiele gecoate warmtewisselaar

Tube in shell coil (warmtewisselaar)

Elektronisch expansieventiel

Condensatie verneveling

Intelligente besturing voor optimaal rendement warmtepomp 

 3.0 kW elektrische verwarmingselement (HERO-H8 en HERO-H15)

Laag geluidsniveau

 

 

 

 

Doorbraak in efficiëntie

Deze innovatie is een verbeterd ontwerp, en heeft betrekking op de van de lamellen voorziene warmtewisselaar. De Hero serie gebruikt een gerolde koperen buis.

 

De Riffled copper tube verbetert de efficiëntie van de luchtwisselaar aanzienlijk.

 

 

Vinnen wisselaar & hydrofiele coating

Lamellen met een grotere luchtstroomverdeling verbeteren effectief de warmtewisselende efficiëntie.

 

    De spiraalvormige koperen wisselaar vergroot het warmteoverdracht oppervlak.

 

Tube in Shell wisselaar

Het koelwater- en koudemiddelcircuit heeft een tegenstroomontwerp dat ervoor zorgt dat de onderkoeling van de koelvloeistofuitlaatkoeling en de prestaties van het warmtepompsysteem verbetert.

 

 

Lasloze waterwisselaar

Er zijn geen lassen in de waterwisselaar waardoor lekkage van het koudemiddel wordt voorkomen.

 

 

Winkelmandje
0 item(s) - € 0,00