1

Kies de juiste warmtepomp boiler


Waar let u op bij het kopen van een warmtepomp systeem? 

De Nexuswarmtepomp boiler is een zeer innovatief en duurzaam systeem dat warm water produceert, en gedurende 365 dagen per jaar maximaal comfort bied. De Nexus lucht / water warmtepomp maakt gebruik van duurzame energie, en onttrekt warmte uit de lucht. Het systeem bestaat uit een gesloten circuit. Deze warmtepompen zijn uitermate geschikt als het alternatief voor de traditionele gas, olie en elektrische gestookte boilers.

De nieuwe Nexusmodellen zijn van top kwaliteit met een fraai design, innovatief en zeer efficiënt. Dankzij de aantrekkelijke vormgeving kan de unit zo in de bijkeuken of kelder worden geplaatst. Dit bespaart kosten voor het wegwerken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunt u 75% aan energiekosten besparen. Daarnaast kunnen onze warmtepompboilers in combinatie gebruikt worden met onze zonnecollectoren voor een optimaal rendement en een maximale besparing.

Er zijn wel een aantal factoren waar u bij de keuze van uw warmtepomp boiler systeem rekening mee moet houden. Het eventueel bestaande verwarmingssysteem, de gezinssamenstelling, het warmwaterverbruik , de mogelijkheid voor een extra warmtebron, ventilatie en de klimaatomstandigheden ter plaatse zijn allemaal van invloed op uw beslissing. Mocht u een nieuw huis bouwen of uw huidige verwarmingssysteem is aan vervanging (upgrade) toe, neem dan contact op met ons, of met de lokale Nexus dealer, wij kunnen u helpen, de juiste productcombinatie te kiezen.

 

Bekijk hier de warmtepomp boilers in onze webshop

 

Nexus warmtepomp boilers

Hieronder de verschillende Nexus NX-PASHW010 modellen ventilatie lucht /water warmtepomp boilers met de verschillende mogelijkheden en capaciteiten.
 

  NX-200LD & NX-300LD ROUND model.

  NX-200LD (E) & NX-300LD (E) ROUND model met Inox warmtewisselaar voor een extra warmtebron.

  NX-200LD & NX 300LD  SQUARE model.

  NX-200LD (E) & NX-300LD (E) SQUARE model met Inox warmtewisselaar voor een extra warmtebron.

  NX-200LD & NX-300LD DESIGN model.

  NX-200LD (E) & NX-300LD (E) DESIGN model met Inox warmtewisselaar voor een extra warmtebron.

 

 

 

 

Let op:

Deze tabel is slechts een richtlijn.

Kies de juiste capaciteit volgens de gezinsomstandigheden en gebruiken.

 

 

   

             ROUND model                 

                         DESIGN model

                        SQUARE model

 

 

Vermogen en capaciteit van de Nexuswarmtepompboilers

 

 

 

 

Welke capaciteit heb ik nodig voor mijn warmtepomp systeem?

Uitgaande van de normale ventilatie in de woning, hebben de Nexus warmtepompboilers een verwarmings capaciteit van maar lieftst 2,5 kW.

En met een gezin van 4 personen heb je normaliter aan 300 liter warm water per dag genoeg.
Als je 300 liter water wil verwarmen van 10 graden naar 60 graden is: 50 (verschil temperatuur tussen 10 en 60) x 300 = 15000
15000 : 860 (reken getal van water afgeleid van Q=MxCxDeltaT) = 17,55 kWh nodig
.

De Nexus warmtepompboiler levert met een vermogen van 2,5 kW dus 300L warm water in 7 uur (17,55 kWh : 2,5 = 7)
Dit is ruim voldoende warm tapwater voor een gemiddelde woning en gezinssituatie.

 

Besparing bij het kopen van de Nexuswarmtepompboilers t.o.v. gasketel en een elektrische boiler 

We nemen het reken getal uit de tabel voor een gezin van 3 personen, per jaar is gemiddeld 3000 kWh nodig aan energie voor het tapwater.

 Verbruik per jaar Nexus warmtepomp boiler 3000 kWh benodigd: COP (3,68) = 815 kWh (x elektra € 0,20 per kWh) = € 163, -*

 Verbruik per jaar Elektrische boiler 3000 kWh benodigd: (COP = (1) bij elektraboiler) = 3000 (x elektra € 0,20 per kWh) = € 600,- *
 Verbruik per jaar Gasketel 3000 kWh benodigd: (8,8 netto inhoud aardgas Groningen) = 340 m³ gas (x gas € 0,65 per m³) = € 221,-*

   *Rekent u met de m³ gas en kWh elektra prijs die u zelf betaald op dit moment.

 

 

Zonne-ondersteuning 

Met de bovenste rekensom is geen rekening gehouden met zonne-ondersteuning (zonnecollector) of (zonneboiler).

U kunt voor elke bestaande situatie een thermische zonneboiler plaatsen, en alles wat de zon doet hoeft het toestel dan niet te doen.
Daarnaast  kunt PV panelen plaatsen waarbij de zonnestroom bij kan dragen voor de Nexus warmtepomp en of de elektrische boiler (elektra)

 

 

Bent u klaar voor de aardgasvrije toekomst ?

Door nu alvast de stap te maken naar een zogenaamde all-electric woning bent u klaar voor de gasloze toekomst. Een all-electric woning biedt een stuk veiligheid, u heeft namelijk geen gevaar op koolmonoxidevergiftiging zoals bij een CV-ketel. U hoeft geen gasrekening meer te betalen en u geniet van een comfortabele, energiezuinige woning die het hele jaar voorzien is van gezonde lucht.